Artvideoscreening.se
Dom bästa artisterna

Man slipper den aldrig

februari 1, 2011 16:40 by Admin
Redan väldigt tidigt på morgonen när jag tar min lätta frukost innan jag åker till jobbet kommer jag i kontakt med den. Tyvärr brukar det sällan vara något bra att gilla. Mycket prat om vad som hänt under natten och vi som precis stigit upp blir ofta påminda om att vi just har vaknat. Frukostsnack som man gärna kan vara utan. Äldsta dottern tar skolbusen varje morgon, däremot får jag köra yngsta tjejen till fritids innan hon börjar skolan. Hon har börjat i ettan och tycker att det är väldigt roligt. Roligt är det däremot inte när jag har valt musiken varje morgon i bilen. Som tur är står hon ut eftersom resan till skolan tar bara fem minuter. Strax efter när jag är på väg mot Kalmar och mitt jobb är det ofta och nästan uteslutande bara Bruce Springsteen som jag lyssnar på. När vi är fler i bilen får jag snällt böja mig för vissa alternativ som Radio Hits FM eller Eric Sade som båda våra döttrar är upp över kära i. Av någon anledning brukar jag oftast vara först när jag låser upp dörren och har då möjlighet att välja musik på spotify och övriga som kommer får snällt lyssna. Vad jag brukar välja, ja det vet ni vid det här laget. Denna blandning av musik som vi sedan lyssnar till resten av dagen känns både avkopplande och skön. En mix av artister och musiker som man lyssnar på. Jag har också fått några nya favoriter som jag har lärt mig att gilla och som bara blir bättre ju mer jag hör dem. Efter en lång dag på jobbet är det åter "min" musik som dominerar på väg hem. Hemma i lugnet och en kaffe med frugan går vi igenom dagen och lyssnar på radion. Av någon anledning är det bättre musik på kvällarna när det inte är någon lokalradio. Om döttrarna har läxa brukar vi dela upp det. Jag tar 12 åringen och hon tar sjuåringen. Kollar även datorn och kan numera inte låta bli att spela någon låt som man hittar på datorns hemsida. Nu är det mycket vi ser på tillsammans som familjen annorlunda och mästerkocken, båda på tv 4. På vardagarna har vi fasta tider när döttrarna ska i säng. Numera får det lyssna på musik, båda har märkt att de somnar lättare då. Den data som 12 åringen alltid skull somna till, den slipper vi numera och att musik kan lugna så mycket det känns bara tacksamt. Efter en lång dag och det är sängdags även för mig. Vår nya klocka på vägen har ett ovanligt högt tickande som irriterat oss båda och därför har vi satt på vår klockradio på låg volym för att distrahera detta irriterande ljud och det har hjälpt. Sedan har vi satt en tid där musiken ska sluta och bli vanlig klockradio igen, men då sover vi redan. Ja nu somnar även vi till en känd artist eller berömt band. Musik i alla former. Man slipper den aldrig och det känns skönt att den finns.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS
Kommentarer är stängt